Suomalainen jääkiekkoväki saattoi yllättyä aiemmin syksyllä, kun Liigassa syvälle vajonnut JYP lähetti superlupaavan pakkinsa Anttoni Hongan Mestiksen KeuPa HT:hen. Liigan sivuilla julkaistava Red Bull Läpimurto -sarja käsitteli ensi kesänä NHL:ään todennäköisesti ykköskierroksella varattavan puolustajan tilannetta varsin yksityiskohtaisesti.

Vasta 18-vuotiaan puolustajan kohdalla ei ole havaittavissa minkäänlaista kriisiä tai sekoilua, vaan pikemminkin Mestis toimii vastuuta saavalle lupaukselle nyt loistavana ja kovanakin kouluna.

Keuruulaisjoukkueen paidassa kolme ottelua pelannut Honka kommentoi syksyä videossa varsin positiiviseen sävyyn.

– Täällä on saanut pelata paljon, niin peliin on tullut vähän erilaisia ärsykkeitä. Ihan hyvältä on tuntunut.

Liigan puolella yhteensä 35 kamppailua tehoin 3+10=13 pelanneen Hongan kohdalla mennään todellakin hetki kerrallaan eteenpäin.

– Käymme ihan yksittäisiä vaihtoja (läpi), että miten saisi jokaisessa vaihdossa tuotua itsestään jotakin tuonne kentälle, ettei tulisi ohivaihtoja, pakki kertoo.

Myös JYPin urheilutoimenjohtaja Jukka Holtari on tyytyväisen oloinen yhden Suomen lupaavimman vuonna 2000 syntyneen pakin arjen olosuhteisiin.

– Honka pelaa yli 20 minuutin pelejä. Hän treenaa 2-3 päivää viikossa Jyväskylässä fysiovalmentajan opastuksella käsi kädessä.

Tarkkaa

Holtari valottaa, että KeuPa-yhteistyössä on sovittu Hongan jokaisen vaihdon tulevan JYPiin.

– Puolustajien valmentaja Antti Turunen käy Anttonin kanssa hänen KeuPa-vaihtonsa läpi.

– Anttoni on itse laatinut kaikkiin KeuPa-peleihinsä ja vaihtoihinsa pelitavoitteet. He sitten arvioivat, että missä mennään.

Videolla Holtari esittelee lisäksi todella tarkkaa harjoitussuunnitelmaa. Se on hiottu niin valmiiksi kuin sen vain hioa voi.

– Tästä pidemmälle on vaikeaa panna personal training -hommia ja yksilön eteenpäin vientiä Suomessa. Pelaajan ei tarvitse vapista, tuleeko virhettä vai ei, Holtari kehuu lupaavan oloista projektia.

Alle 18-vuotiaiden maailmanmestari on pelannut hallitsevan Mestis-mestarin sotisovassa yhdeksän peliä tehoin 1+3=4.

Keskiviikkona IPK:n vieraana Iisalmessa pelaava keuruulaislauma on puolestaan ollut loppuvuodesta vaikeuksissa, sillä se keikkuu Mestiksessä vasta yhdeksännellä sijalla.

LUE MYÖS: JYPin sekoilu jatkuu – kriisijoukkue passitti suomalaisen NHL-lupauksen muualle Liigasta!