Kuten sivustomme tänään aiemmin uutisoi, teki kuluvalla NHL-kaudella ensimmäisenä pelaajana 30 pinnan rajan rikkonut Mikko Rantanen komeaa historiaa Colorado Avalanchessa / Quebec Nordiquesissa kautta aikain. Ainoat muut kyseisen rajan rikkojat kausikohtaisesti ensimmäisinä Coloradoa edustavina pelaajina ovat legendaariset Peter Forsberg ja Joe Sakic.

Myös eräs toinen Rantasen tilastofakta on häikäisevää luettavaa. Hän on nakuttanut 20 kamppailussa messevät pinnat 8+24=32. Kyseinen tahti on huima, sillä suomalaista nopeammin tai yhtä nopeasti 30 pistettä on rikkonut seurahistoriassa vain seitsemän pelaajaa.

He ovat Forsberg, Michel Goulet, Sakic, Anton Stastny, Marian Stastny, Peter Stastny ja Mats Sundin.

Nopeinten 30 pisteen rajan rikkoi Stastnyista Peter, joka latoi seuraennätyksen kolmisenkymmentä vuotta sitten. Hän tarvitsi tuon rajan rikkomiseen vain 14 ottelua. Tilastokakkosena on samalla kaudella liekehtinyt Goulet – 15 kamppailua.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mikko Rantanen is the eighth different player in @Avalanche / Nordiques franchise history to reach the 30-point mark in the first 20 team games in a season. #NHLStats #COLvsANA

Colorado kampesi Anaheim Ducksin viime yönä jatkoajalla nurin numeroin 4-3. Tehot 1+2 latonut Rantanen vastasi voittomaalista.