Viime yönä tehot 1+2=3 Anaheim Ducksia vastaan saalistanut Colorado Avalanchen Mikko Rantanen on nyt ainoa pelaaja koko NHL:ssä, joka on onnistunut rikkomaan 30 tehopisteen rajan. Hänen kauden kokonaissaldo on 8+24=32.

Rantanen teki rajan rikkomisella omanlaista Colorado-historiaa. Hän on vasta kolmas pelaaja Avalanchen ja sitä edeltäneen Quebec Nordiquesin historiassa, joka ylittää mainitun rajan ensimmäisenä kaikista pelaajista.

Nuorten maailmanmestari nousi erittäin kovien pelimiesten rinnalle, sillä muut ensimmäisenä 30 pistettä saalistaneet pelaajat NHL:n runkosarjoissa ovat Peter Forsberg kaudella 1997-98 ja Joe Sakic vuotta myöhemmin 1998-99.

NHL Public Relations

@PR_NHL

NHL Public Relations

@PR_NHL
Mikko Rantanen of the @Avalanche collected an assist to become the first player to reach the 30-point mark this season (7-23—30 in 20 GP). #NHLStats #COLvsANA
The only other @Avalanche / Nordiques skaters who were the first NHL players to reach the 30-point mark in a season were Peter Forsberg in 1997-98 and Joe Sakic in 1998-99. #NHLStats #COLvsANA

Colorado kaatoi yön ottelussa Anaheimin jatkoajalla luvuin 4-3. Rantanen vastasi kamppailun voittomaalista.