Osataan maaleja latoa muuallakin, vaikka NHL:n pistepörssin kärjessä keikkuva Mikko Rantanen (10+28=38) ja maalipörssin ykkönen Patrik Laine (19) ovatkin häkellyttäneet illasta toiseen. Tyynenmeren divisioonan kärkijoukkue Calgary Flames on nimittäin äitynyt viime aikoina huimaan vireeseen.

Joukkueen maalintekovoima on ollut viime peleissä kovaa valuuttaa.

Viidestä edellisestä pelistä neljä voittanut Calgary on ensinnäkin painanut näissä mittelöissä 23 maalia, ja tuo oli viiden ottelun kuntopuntarissa maantaiaamun jälkeen yksi parhaimmista lukemista.

Joukkue nöyryytti viime viikolla mm. Lainetta, kun se painoi sekä Winnipeg Jetsiä että Vegas Golden Knightsia vastaan avauserissä peräti viisi maalia.

Viime yönä joukkue jatkoi taas käsittämätöntä liekehdintää ryöpyttämällä Arizona Coyotesia lukemin 6-1. Suomen aikaa myöhään sunnuntai-iltana pelatussa ottelussa ratkaisuksi jäi lopulta alivoimapelaaminen Calgaryn ladottua miesvajaalla peräti kolme häkkiä.

Joukkueen seurahistoriassa, Atlanta Flames mukaan luettuna, vastaavaa on nähty aiemmin vain kahdesti. Colorado Avalanche oli ottavana osapuolena päästäen kolmen alivoimamaalia lokakuussa 1997 ja St. Louis Blues maaliskuussa 1991.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Three shorthanded goals in one game in @NHLFlames / Atlanta franchise history:

Oct. 17, 1997 vs. COL
Mar. 9, 1991 at STL
Nov. 25, 2018 at ARI

#CGYvsARI #NHLStats: atnhl.com/2DWQOJ9

Kuten maalimäärät ja erikoistilanteiden tuhot osoittavat, on Flames esimerkiksi Buffalo Sabresin rinnalla yksi NHL:n kuumimpia joukkueita.