Tampa Bay Lightningin ja Pittsburgh Penguinsin välinen yön NHL-ottelu ratkesi jälkimmäisenä mainitun järkyttävään jäähysekoiluun ensimmäisen ja toisen erän taitteessa. Pens otti avauskaksikymppisen lopulla peräti kolme kahden minuutin jäähyä vain kymmenen sekunnin sisään.

Mittelöä lukemin 2-0 johtanut Penguins menetti jäähyjen takia otteensa. Brayden Point kuritti yhtä nyky-NHL:n dynastiaa oikein urakalla latoen huimat kolme ylivoimamaalia 91 sekunnin aikana.

2-1-kavennusmaali lävähti digitaalien näyttäessä aikaa 19.57. Tasoitus syntyi kolmannessa erässä ajassa 20.41 ja 2-3-osuma ajassa 21.28. Nikita Kutsherov kunnostautui jokaisen häkin syöttäjänä.

Temppu on, kuten olettaa saattaa, NHL:n mittapuulla historiallinen. Se on kuudenneksi nopein hattutemppu sarjassa kautta aikain ja toiseksi nopein kauden sarjan ison laajentumisen (1967-68) jälkeen.

NHL Public Relations

@PR_NHL
Brayden Point scored 3 goals in a span of 91 seconds over the first and second periods in #TBLvsPIT - the 6th-fastest 3 goals by a player in NHL history.

His 3 goals are the 2nd-fastest by a player in the expansion era (since 1967-68). Details: records.nhl.com/records/skater… #NHLStats

Ottelu päättyi Tampan voittoon numeroin 4-3. Kamppailun maalikoosteen näet täältä.

Myös Suomessa on todistettu lähivuosina samankaltainen temppu, mutta lähes puolet nopeammassa ajassa.

Silloin liigajoukkue Pelicansia edustanut pakki Juha Leimu pommitti JYPin reppuun joulukuussa 2015 kolme ylivoimamaalia ainoastaan 44 sekunnissa. Ryan Potulny saalisti neljä syöttöpinnaa noin puolessatoista minuutissa.

Edit klo 12.30: Korjattu maalien ja jäähyjen syntyajat.