Kiekkofanit saivat keskiviikkona haikeita uutisia, kun Rauman Lukko tiedotti hyökkääjä Ville Vahalahden joutuvan lopettamaan pitkän peliuransa.

41-vuotias Vahalahti kärsi vakavasta loukkaantumisesta, jonka takia häntä ei olla nähty tällä kaudella kaukalossa.

Vahalahti pelasi todella mittavan uran Liigassa, kun mittariin tuli viime keväällä 977 ottelua ja tehot 260+427=687. Hän on voittanut neljä kertaa Suomen mestaruuden TPS:n paidassa.

Rauman Lukon tiedote:

Rauman Lukon hyökkääjä Ville Vahalahti joutuu lopettamaan uransa. Loukkaantumisen vuoksi koko alkukauden sivussa ollut, tänään keskiviikkona 41 vuotta täyttävä Vahalahti teki päätöksensä luonnollisesti haikein mielin.

– Nyt tuli vastaan se päivä, jolloin on aika laittaa luistimet lopullisesti naulaan. Peliuran jatkuminen oli totta kai edelleen haaveena, mutta oikeassa kohtaa täytyy osata antaa myös periksi. Varmuutta ei ole, mutta saan käteni ehkä kovalla kuntoutuksella vielä sellaiseen toimintakuntoon, että sillä voisi tulevaisuudessa elää normaalia arkielämää. Ammattijääkiekkoilijan uraan siitä ei kuitenkaan enää ole, Vahalahti sanoo.

Ensimmäisen SM-liiga-ottelunsa kaudella 1998-99 pelannut Vahalahti edusti Liigassa kasvattajaseuraansa TPS:ää ja nykyistä seuraansa Rauman Lukkoa yhteensä 977 runkosarjaottelussa. Läpi uransa pistepörssien kärkisijoilla ollut laitahyökkääjä viimeisteli kyseisissä otteluissa yhteensä 260 maalia ja antoi 427 syöttöpistettä, eli tehopisteitä syntyi yhteensä komeat 687. Näillä tehopisteillä hän on SM-liiga -historian kolmanneksi tehokkain pelaaja heti Janne Ojasen (799) ja Arto Javanaisen (792) jälkeen. Vahalahtea enemmän SM-liigassa ovat pelanneet vain Jan Latvala (1230), Erik Hämäläinen (1001) ja Markus Kankaanperä (988).