NHL:n kaikkien aikojen dramaattisimmassa pelajaakaupassa mukana ollut muisteli tapahtunutta – luuli 30 vuoden takaista uutista aluksi vitsiksi!

© Kuva: Getty Images

Eilen, 9.elokuuta tuli kuluneeksi 30 vuotta jääkiekkomaailmaa vavisuttaneesta pelaajakaupasta, kun Edmonton Oilers myi Wayne Gretzyn Los Angeles Kingsiin.

Kingseihin lähtivät öljymiehistä myös Mike Krushelnyski ja Marty McSorley. Oilers puolestaan sai kaupassa Martin Gelinasin, Jimmy Carsonin, kolme ykköskierroksen varausoikeutta, sekä 15 miljoonaa dollaria.

Nyt kaupan aikohin vasta NHL-uransa alussa ollut Gelinas muisteli tapausta Calgary Heraldin haastattelussa.

Kings oli varannut kanadalaishyökkääjän ensimmäisellä kierroksella kesän 1988 NHL-draftissa ja 18-vuotias odotti innokkaana tulevaa NHL-kautta.

– Työskentelin tuolloin kiekkokoulussa ja odotin malttamattomana menoa Los Angelesiin. Uskoin, että minulla olisi hyvä mahdollisuus murtautua joukkueeseen, koska se ei tuohon aikaan ollut kovinkaan hyvä ja olin kuitenkin ykköskierroksen varaus, Gelinas muisteli.

Elokuun 9.päivänä 1988 hyökkääjälupaus söi kaikessa rauhassa lounastaan, kun hänelle kerrottiin pelaajakaupasta.

Gelinas luulii uutista aluksi vitsiksi, mutta kun paikalle alkoi saapua toimittajia pyytämään hänen kommenttejaan tapaukseen, oli hänen lopulta uskottava sen olevan totta.

Kanadalainen oli kaikkea muuta kuin innoissaan tapauksesta, koska halusi pelata NHL:ssä niin nopeasti kuin mahdollista, eikä pelipaikan saaminen neljä Stanley Cupia viiden edellisen vuoden aikana voittaneesta Oilersista vaikuttanut helpolta.

Lopulta kaikki kääntyi kuitenkin parhain päin myös Gelinasin kannalta.

Hän oli kaudella 1989-1990 mukana voittamassa uransa ainoaa – ja Edmontonin toistaiseksi viimeistä – Stanley Cupia.

Kanadalainen teki hienon uran taalaliigassa pelaten 1273 runkosarjaottelua, joissa summasi tehot 308+351=659.

Kiekkouransa hän päätti 2009 sveitsiläisseura SC Bernin riveissä.