Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel kertoi muutama päivä sitten Edmontonissa järjestetyssä paneelikeskustelussa Kansainvälisen Olympiakomitean (KOK) pohtivan jääkiekkoon liittyen neljää eri vaihtoehtoa seuraavien talviolympialaisten osalta. (uutinen)

Hurjimpana mahdollisuutena väläytellään jopa ettei jääkiekkoa pelattaisi lainkaan seuraavissa, 2022 Pekingissä järjestettävissä talvikisoissa.

Nyt asiaan on ottanut kantaa venäläinen jääkiekkolegenda Vjatsheslav Fetisov, joka kertoi mielipiteensä melko suorasanaisesti.

– En ymmärrä mistä tämä idea oikein on peräisin. Tämä on täysin absurdia ja provokaatio, jääkiekko on päälaji olympialaisissa ja he olisivat jättämässä sen pois. En pysty edes kuvittelemaan sitä, Fetisov vaahtosi Championatin mukaan.

Takavuosien huippupuolustaja epäilee käynnissä olevan kiistan taustalla olevan rahan.

NHL:n komissaari Gary Bettmannin kerrotaan suhtautuvan maailman kovimman kiekkoliigan pelaajien mukanaoloon penseästi, koska taalaliiga menettäisi olympiatauon aikana yksinkertaisesti liian suuret tulot.

Nykyään KHL-seura TsSka Moskovan taustalla vaikuttava Fetisov pelasi itse olympialaisissa aikoinaan kolmesti saavuttaen kaksi kultaa ja yhden hopean.

Hänet muistetaan myös legendaarisen punakone-ketjun jäsenenä, joka entisen Neuvostoliiton väreissä kylvi tuhoa kiekkomaailmassa 1980-luvulla napsien tuolloiselle suurvallalle lukuisia mestaruuksia.