Olympiakiekko jää pois ohjelmasta? Pöydällä neljä vaihtoehtoa – kaikki riippuu NHL:n osallistumisesta

© Kuva: Getty Images

Kansainvälisen Jääkiekkoliiton IIHF:n puheenjohtaja Rene Fasel kertoi Edmontonissa järjestetyssä paneelikeskustelussa, että Kansainvälinen Oympiakomitea pohtii parhaillaan neljää eri vaihtoehtoa seuraavien talviolympialaisten osalta, kertoo TSN-kanavan urheilutoimittaja Gord Miller Twitter-tilillään.

Ensisijainen vaihtoehto on tietysti saada NHL jälleen mukaan olympialaisiin. NHL:n komissaari Gary Bettman ei ole lämmennyt ajatukselle, koska tauko tekisi ison loven NHL:n lompakkoon. Kun olympialaiset pelataan, NHL:n ainut kilpailija katsojista on koripallosarja NBA, kun jenkkifutissarja NFL sekä baseballin MLB ovat tauolla.

Toinen vaihtoehto on, että mennään samalla sapluunalla kuin helmikuussa Etelä-Koreassa. Myös sellainen vaihtoehto on pöydällä, että osallistujien ikä rajattaisiin alle 23-vuotiaisiin.

Kaikista huonoin, ja luultavasti kaikin keinoin vältettävä vaihtoehto on, että jääkiekkoa ei pelata tulevissa talviolympialaisissa ollenkaan. Jääkiekko on yksi talviolympialaisten seuratuimpia lajeja.

Seuraavat talviolympialaiset järjestetään vuonna 2022 Kiinan pääkaupungissa Pekingissä.