Winnipeg Jets on käynyt tällä viikolla neuvotteluja seuran rajoitettujen vapaiden agenttien kanssa. Perjantaina palkkatoiveensa sai esittää puolustaja Jacob Trouba, joka on edustanut joukkuetta kaudesta 2013-2014 lähtien.

Sportsnetin tietojen mukaan neuvottelut eivät päättyneet yhteisymmärrykseen. Jets aloitti pelin ja tarjosi Trouballe neljän miljoonan dollarin vuosiansioita, josta pelaaja välittömästi kieltäytyi. Trouba oli iskenyt takaisin ja pyytänyt seitsemää miljoonaa.

NHL:ssä on monia huippuluokan puolustajia, jotka tienaavat 4-6 miljoonaa dollaria kaudesta, kuten esimerkiksi Roman Josi (4 miljoonaa) ja Seth Jones (5,4). Trouba ei välttämättä kuulu kaksikon kanssa samaan kategoriaan, sillä mies on kärsinyt useista loukkaantumisista ja tehnyt NHL-urallaan parhaimmillaan 33 tehopistettä kaudessa. Viime kaudella syntyi 24.

Siksi Trouban palkkapyyntö voi tuntua liioitetulta. Sportsnetin toimittaja Elliotte Friedman haluaakin lisätä, että ylimitoitetut palkkapyynnöt kuuluvat sopimusneuvotteluihin. Trouba voi olla neljää miljoonaa arvokkaampi, ja esimerkiksi NBC uskoo puolustajan ja Jetsin sopivan uuden jatkopahvin 5-5,5 miljoonan alueelta.

NHL:n eliittipuolustajat tienaavat 8-11 miljoonaa kaudesta. Kaudella 2019-2020 käynnistyvä Drew Doughtyn sopimus rikkoo puolustajien palkkaennätyksen, kun hän pääsee nauttimaan 11 miljoonan vuosiansioista.