St. Louis Bluesissa ja AHL-seura Chicago Wolvesissa viimeiset neljä vuotta pelannut puolustaja Petteri Lindbohm jättää Pohjois-Amerikan kaukalot ainakin väliaikaisesti. 24-vuotias helsinkiläinen palaa takaisin Eurooppaan, kun hän allekirjoitti yksivuotisen sopimuksen sveitsiläisen Lausannen kanssa.

Lausanne HC tiedotti sopimuksesta perjantaina.

Lindbohmin NHL-ura jäi varsin lyhyeksi, sillä hän ei pelannut kuin 40 runkosarjaottelua Bluesissa. NHL-seura pitää kuitenkin suomalaisen pelaajaoikeudet vielä ensi kauden ajan, joten portit taalajäille ovat yhä auki.

Lindbohm pääsee sveitsiläisseurassa Suomen maajoukkueen legendan alaisuuteen, kun seura hankki keväällä uudeksi päävalmentajakseen Ville Peltosen. Peltoselle päävalmentajan pesti on uran ensimmäinen. Hän on toiminut Bernissä Kari Jalosen apuvalmentajana viimeiset kaksi vuotta, joten Leijonat-ikoni tuntee NLA:n salat jo entuudestaan.