Kesän ensimmäinen NHL-jättikauppa on toistaiseksi vielä näkemättä. Monet odottavat Erik Karlssonin tai Artemi Panarin siirtokuvioiden päättymistä, mutta toistaiseksi supertähdet ovat pysyneet tiukasti nykyisissä joukkueissaan.

Kapteeninsa ja ykköspelaajansa John Tavaresin Torontoon menettänyt New York Islanders saattaa tuoda pientä helpotusta isoista pelaajasiirroista nauttiville NHL-faneille. TSN:n lähteiden mukaan Islanders on iskenyt silmänsä Ottawa Senatorsin maalivahtiin Craig Andersoniin, joka on torjunut kanadalaisseuran tolppien välissä viimeiset seitsemän ja puoli kautta.

37-vuotiasta maalivahtikonkaria ollaan huhuiltu pitkin kesää muualle, mutta miehen kaksivuotta kestävä ja 4,75 miljoonan vuosipalkan sopimus on karkottanut useimmat kiinnostuneet. ”Saaristolaisilla” on kuitenkin ollut ongelmia maalin suulla jo monta vuotta putkeen, jotka Anderson voisi mahdollisesti ratkaista.

Islandersin ei tarvitsisi maksaa Andersonista liikaa. Se voisi antaa vaihdossa esimerkiksi jomman kumman NHL-maalivahdeistaan, Robin Lehnerin tai Thomas Greissin. TSN:n toimittaja Bruce Garrioch kuitenkin uskoo, että Senators haluaa jatkaa säästölinjallaan ja tavoittelee Andersonista varausvuoroja.

Senatorsin GM Pierre Dorion on kertonut aikaisemmin tänä kesänä, ettei Andersonin vaihtaminen ole mahdottomuus.

NHL-konkari pelasi viime kaudella 58 ottelua torjuntaprosentilla 89,8.