Ruotsin maajoukkueen päävalmentajana vuodet 2010-2016 toiminut Pär Mårts aikoo kääntää uuden sivun elämässään ja jättää jääkiekon kokonaan taakseen. Menestynyt käskyttäjä kertoi ruotsalaisen VLT:n haastattelussa, ettei halua näkyä julkisuudessa enään jääkiekkovalmentajana.

– En ikinä ole halunnut työskennellä televisiossa, vaikka minua ollaan kutsuttu sinne monta kertaa. En halua antaa lehtihaastatteluja. Niitä olen antanut tarpeeksi. En ole enää jääkiekkovalmentaja Pär Mårts.

Mårts lopetti työnsä valmentajana vuonna 2016 ja toimii nykyisin viestintäyrityksen johtotehtävissä.

Hänen valmentajauransa oli poikkeuksellisen menestyksekäs. Hän toi Ruotsille muun muassa yhden maailmanmestaruuden, olympiahopean, kolme MM-hopeaa ja kaksi MM-pronssia. Vuonna 1994 hän työskenteli Tre Kronorin apuvalmentajana, kun Ruotsi voitti olympiakultaa.

Seuratasolla Mårts saavutti Ruotsin pääsarjamestaruuden vuonna 2004 valmentaessaan HV71:stä, ja hänet valittiin samalla kaudella sarjan parhaaksi valmentajaksi.

Vaikka 65 vuotta täyttävällä Mårtsilla on hyviä muistoja jääkiekosta, hän uskoo paluun takaisin lajin pariin olevan käytännössä mahdottomuus. Jääkiekko ei ikinä ollut hänelle kaikki kaikessa.

– En koskaan pelannut jääkiekkoa enkä rakastunut jääkiekkoon. Ehkä se oli ongelmani valmentajana.