Teemu Selänne saa vihdoin arvoistaan seuraa! Ex-tutkaparin paita kattoon

Teemu Selänne ja Paul Kariya olivat yksi viime vuosituhannen lopun ja 2000-luvun alun pelätyimmistä parivaljakoista NHL-kaukaloissa. Miehet ehtivät pelata yhdessä Anaheim Ducksin paidassa viisi kautta eli 1996-2001.

Noina kausina Selänne takoi Kariyan rinnalla hulppeat 209+237=446 pistettä runkosarjassa. Kariyan tehot yhteisiltä kausilta olivat 175+209=384. Tosin kausi 1997–98 meni Kariyalta loukkaantumisen takia lähes sivu suun.

Viime syksynä kaksikko aateloitiin yhdessä jääkiekon kunniagalleriaan Hockey Hall of Fameen. Mutta hieman ihmetystä on herättänyt, että Selänteen pelipaita numero 8 on saanut roikkua yksin Ducksin kotiareenan Honda Centerin katossa aina tammikuusta 2015 alkaen.

Tuolloin Selänteen paita jäädytettiin, ja moni on kaivannut Kariyaa Selänteen rinnalle – myös areenan kattoon. Nyt tuo toive vihdoin toteutuu, kun myös Kariyan paita jäädytetään lokakuussa.

Myöhemmin superkaksikon rinnalle pääsee myös Scott Niedermayer. Neljä Stanley Cupia – joista viimeisen mm. Selänteen kanssa Ducksissa 2007 – voittaneen puolustajalegendan paita jäädytetään helmikuussa.