Jos kaikki sujuu suunnitelmien ja odotusten mukaan, hyökkääjä Jesse Ylösestä tulee lähivuosina toisen polven NHL-jääkiekkoilija.

Montreal Canadiens varasi Ylösen, 18, tänä kesänä NHL-draftin toisella kierroksella numerolla 35. Tämän isä Juha Ylönen pelasi NHL:ssä kaudet 1996–2001 Phoenix Coyotesissa sekä sesongin 2001–02 Tampa Bay Lightningissä ja Ottawa Senatorsissa.

Jesse Ylönen on syntynyt vuonna 1999 Arizonan Scottsdalessa, ja hänellä on sekä Suomen että Yhdysvaltain kansalaisuus. Pojan ”kiekkokansalaisuus” on kuitenkin aina ollut Suomi. Leijonien tähtiä poika myös seurasi tarkasti nuorempana.

Sakun (Koivu) peliä seurasin tietysti. Pidän hyvästä syöttöpelistä ja hyvästä luistelusta, ja hän oli kova pelintekijä. Ja tietysti Teemu Selänne – pidän siitä, miten hän teki maaleja. Joka kerta, kun hän sai paikan, hän teki maalin. Hän on rightin pelaaja kuten minäkin, joten yritän ottaa hänestä oppia, Ylönen sanoi nhl.comin haastattelussa.

Isäänsä Ylönen kiitteli lukemattomista uransa aikana saamistaan neuvoista.

– Hän on pelannut täällä ja tietää, mitä siihen vaaditaan. Hän tietää jääkiekosta paljon enemmän kuin minä. On mukavaa saada häneltä vinkkejä pelistä, harjoittelusta ja siitä, millaista ammattilaisurheilijan elämä on, Ylönen kertoi.

Ilmeisesti ainakin suuri osa neuvoista on mennyt perille. Ylönen on nimittäin saanut jo nyt paljon kehuja esityksistään Canadiensin nuorten pelaajien leirillä. Esimerkiksi Canadiensia tarkasti seuraava Habs Eyes on the Prize -sivusto kertoi aiemmin Ylösen suorastaan lentävän vastustajien ohi kiekon kanssa.

Nyt kehujien joukkoon liittyy Canadiensin GM Marc Bergevin.

– Hän on nopea, hän luistelee todella hyvin. Ja hänellä on upea laukaus, Bergevin sanoo nhl.comin haastattelussa.

Ylönen taas kertoo nauttineensa pelaamisesta pohjoisamerikkalaisessa, kapeassa kaukalossa.

– Kaikki on nopeampaa, tulee enemmän maalipaikkoja ja vastaiskuja. Pidän siitä todella paljon, Ylönen sanoi nhl.comilla.