Montreal Canadiensin, kuten kaikkien muidenkin NHL-seurojen, tulevaisuuden lupaukset kokoontuvat näinä aikoina leireille esittelemään ja mittelemään taitojaan.

Canadiensin leirillä nähdään peräti kaksi suomalaislupausta, seuran tänä kesänä varaamat Jesperi Kotkaniemi ja Jesse Ylönen. Aiemmin viikonloppuna leirillä pelattiin ottelu, ja erityisesti Ylönen oli tehnyt vaikutuksen Canadiensia tiiviisti seuraavan Habs Eyes on the Prize -sivuston toimittajiin.

– Ylönen nousi pelissä selvästi esiin. Kyse ei ollut vain hänen liikkuvuudestaan, vaan hänellä on lisäksi erittäin hyvät kädet. Hän myös osaa ennakoida joukkuetovereidensa liikkeet ja hän löytää nämä kaukalossa erinomaisesti, sivustolla kehutaan.

– Heti pystyi näkemään, että hänen taitotasonsa on korkea. Hän lensi vastustajien ohi pää ylhäällä ja pystyi ohittamaan puolustajat kiekon kanssa. Hän myös suojasi kiekkoa hyvin.

Sivuston mukaan jo nyt on selvää, että Ylösellä on niin sanotusti kaikki työkalut pakissa hyväksi NHL-pelaajaksi.

– Ehkä parasta hänessä on se, miten helpolta hän saa pelaamisen näyttämään kovassa vauhdissa. Hän käsittelee kiekkoa todella hyvin ja nopeasti, ja sillä taidolla hän houkuttelee puolustajia liikkumaan vääriin suuntiin. Näin hän saa itselleen tilaa luistella puolustajien ohi, sivustolla kirjoitetaan.