Seuraavaan NHL-kauteen on vielä yli kaksi kuukautta aikaa, mutta seurat ovat pysyneet koko kesäkauden kiireisinä neuvottelupöytien äärellä. Useita jättiluokan sopimuksia on jo ehtinyt ilmestyä, ja nyt Dallas Stars rakentaa seuraavaa supertähdelleen Tyler Seguinille.

Viimeisen viiden kauden aikana tähtihyökkääjä on aina ylittänyt 70 tehopisteen rajan ja on tienannut kausittain 5,75 miljoonaa dollaria. Erinomaisen pistetahdin ansiosta Seguin voi saada pian merkittävän palkankorotuksen, joka voi liikkua jopa 8-9 miljoonassa.

Dallasilla on vielä vuosi aikaa neuvotella miehelle uusi sopimus ennen kuin tämän nykyinen pahvi umpeutuu. Joukkueen GM Jim Nill paljasti seuran nettisivuilla, että neuvottelut ovat käynnistyneet ja pysyneet aikataulussa.

– Me olemme jatkaneet keskusteluja. Olemme päässeet vaiheeseen, missä meidän kuuluisikin tässä vaiheessa olla, Nill kommentoi.

Seuran toimitusjohtaja tietää kuinka tärkeä palanen Seguin on Dallasin mestaruusjahdissa ja haluaakin rauhoitella kannattajia, jotka odottavat jatkosopimuksen syntymistä.

– En halua ihmisten panikoivan, jos hän ei ole allekirjoittanut sitä kauden alkaessa. Minä myös toivon neuvotteluiden olevan siinä vaiheessa ohi, mutta jos ei ole, me aiomme pelata hyvän kauden ja katsoa tilannetta siinä samalla. Mutta kuten sanoin, me olemme toiveikkaita tämän päättymisestä.

Seguinin jatkosopimuksen rakentaminen ei ole helppoa. Hän on saattanut ottaa muista sopimusneuvotteluista mallia ja pyytää samanlaisia korvauksia mitä esimerkiksi John Tavares tai Drew Doughty ovat sopimuksissaan saamassa. Esimerkiksi Toronton ja Tavaresin välinen sopimus sisälsi noin 70 miljoonan dollarin allekirjoitusbonukset.

– Tässä on paljon tekijöitä, joita meidän pitää miettiä. On allekirjoitusbonukset, siirtokiellot. Näissä neuvotteluissa tulee monta eri kulmaa.