Odotettua myöhemmin NHL:ään varattu puolustajalupaus sisuuntui: ”Aion osoittaa heidän olleen väärässä suhteeni”

© Kuva: Getty Images

New York Islanders varasi kesäkuun draftissa 18-vuotiaan kanadalaisen puolustajalupauksen Noah Dobsonin.

Ensimmäisellä kierroksella ”vasta” numerolla 12 napatun Dobsonin oletettiin tulevan valituksi jo ensimmäisten kymmenen joukossa, mutta kaikkien yllätykseksi hän oli vielä tarjolla, kun saarelaisten vuoro koitti.

Islandersilla oli ensimmäisellä kierroksella sekä 11. että 12.vuoro ja he varasivat ensin jenkkihyökkääjä Oliver Wahlstromin ja seuraavaksi Dobsonin.

Kanadalaislupaus on varauksesta innoissaan, mutta myöntää odotettua myöhäisemmän valintansa vaikuttavan jatkossa tekemiseensä.

– Varmasti siitä tulee lisämotivaatiota. Toki tällä tasolla ei paljon motivaatiota tarvitse, kun unelmani on pelata NHL:ssä – mutta ne joukkueet jotka ohittivat minut – aion osoittaa heidän olleen väärässä suhteeni, Dobson täräyttää NHL:n virallisella verkkosivulla julkaistussa haastattelussa.

Kanadalainen ei ole asettanut itselleen vielä aikarajaa milloin aikoo taalaliigaan murtautua, vaan aikoo kehittää peliään edelleen maltillisesti. Esikuvakin on jo olemassa.

St.Louis Bluesin kapteenin Alex Pietrangelon pelityyli miellyttää nuorta miestä.

– Mielestäni pelaamme samalla tavalla. Olemme molemmat kahden suunnan kiekkoa liikuttavia puolustajia. Hän on luotettava omassa päässä, mutta luo myös hyökkäyksiä. Sellaista peliä minäkin haluan pelata, Dobson toteaa.