SuomiKiekko-sivusto uutisoi eilen ensimmäisenä Suomessa, että suomalainen maalivahtivalmentaja Ari Moisanen on saanut potkut KHL-seura Ak Bars Kazanista. Venäjällä asian uutisoi Business-Gazeta-julkaisu.

Myöhemmin eilen Moisanen vahvisti uutisen ja kommentoi lähtöään seurasta mm. Yle Urheilulle ja Kiekkoareenalle.

Moisasen mukaan lähtöön ei liity suurta dramatiikkaa. Viisi vuotta kestäneen yhteistyön loppumisesta oli ollut puhetta jo jonkin aikaa.

– Ei tämä ollut noin dramaattinen lainkaan, mitä lehdistä on saanut lukea. Ei tämä seuralle tai minulle tullut yllätyksenä. Ei tässä ole syyllisiä Kazanin tai Rauman päässä, Moisanen sanoi Kiekkoareenalle.

Venäläismedia arveli lähtön taustojen juontavan siihen, kun Kazanin päävalmentaja Zinetula Biljaletdinov oli kehunut joukkueen ykkösmaalivahdin Emil Garipovin kehittymistä, mutta maininnut tässä yhteydessä vain seuran venäläisen maalivahtivalmentajan Sergei Abramovin nimeltä.

– Ulkomaalaiset tykkäävät ottaa meidän karkkimme, kääriä sen kääröön ja sanoa: ”Minä tein sen”, Biljaletdinov oli sanonut venäläisjulkaisun mukaan suunnaten viestinsä Moisaselle.

Moisanen kuittaa lausunnon politiikkana.

– En tiedä mistä moinen, mutta siinä voi olla paljon geopoliittistakin höpinää. Ulkomaalaisilta paljon panoksia pois ja omille paljon lisää. Tiedän viisi vuotta siellä olleena, mitä olen tehnyt ja kuinka paljon. Ei yksi lausunto sitä kokonaiskuvaa muuta, Moisanen kommentoi Ylellä.

– Ei suomalainen valmentaja istu neljää vuotta samassa kopissa, jos hänellä on oikein huonot välit, Moisanen huomauttaa.

Moisasella on Raumalla 12- ja 14-vuotiaat pojat, ja jatkuva poissaolo kotoa oli alkanut käydä raskaaksi.

– Pojat kasvavat vauhdilla ja he ovat olleet 10 kuukautta vuodesta ilman isäänsä, Moisanen huomautti Ylen haastattelussa.