Yllätyspotkut! KHL-mestari antoi suomalaiselle maalivahtivalmentajalle kenkää – vuosi sopimusta jäljellä

© Kuva: Ilari Isotalo

Gagarin Cupin voittoa keväällä juhlinut Ak Bars Kazan on erottanut suomalaisen maalivahtivalmentajansa Ari Moisasen. Asiasta kertoo venäläisjulkaisu Business-Gazeta.

Julkaisu antaa ymmärtää, että Moisasen erottamisen syy olisi Moisasen huonot välit päävalmentaja Zinetula Biljaletdinoviin. Venäjän maajoukkuettakin luotsannut konkari oli kommentoinut joukkueen ykkösmaalivahdin Emil Garipovin kehittymistä mainiten Ak Barsin toisen maalivahtivalmentajan, Sergei Abramovin nimeltä, mutta ei Moisasta sanallakaan.

– Ulkomaalaiset tykkäävät ottaa meidän karkkimme, kääriä sen kääröön ja sanoa: ”Minä tein sen”, Biljaletdinov sanoi venäläisjulkaisun mukaan.

Vaikka Biljaletdinov ei nimenomaisesti maininnut Moisasta nimeltä, julkaisun mukaan viittaus on selvästi osoitettu Moisasta kohti. Erityisesti kannanotto oli outo siksi, että Biljaletdinov ei julkisuudessa juuri arvostele pelaajia tai valmentajia.

Mahdolliseksi välirikon syyksi mainittiin myös Moisasen antamat haastattelut, joissa hän korosti, että aina pitää pystyä kertomaan, että miksi jokin asia tehdään. Kokenut venäläisluotsi ei ole tämän ajatuksellisen koulukunnan jäseniä.