NHL-paluuta yrittävä puolustaja kritisoi yllättävällä tavalla NHL:ää – KHL kehitti enemmän: ”Tulin huonommaksi”

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin harjoitusleirille kutsun saanut puolustaja Simon Despres on vakuuttunut siitä, että hän oppi vuoden Euroopan visiitillään paljon. Hänen näkemyksensä omasta ja joukkueen pelistä on jopa yllättävän ruusuinen vaikeuksista huolimatta.

– Olin dominoiva ajoittain, vaikka puolet joukkueestamme lähti joulun aikoihin, koska eivät saaneet palkkojaan. Voitimme Kazanin, joka voitti mestaruuden. Voitimme Jokerit ja Sotshin kertaalleen. Voitimme hyvin perinteisellä joukkueella hyviä joukkueita. Minulla oli pakkiparina 18-vuotiaita puolustajia, jotka eivät pystyneet pelaamaan edes parhaalla junioritasolla, Despres selvittää La Pressen haastattelussa.

Despres myös antaa yllättävää kritiikkiä NHL:lle. Hänen mukaansa KHL:ssä pelaaminen teki hänestä paremman pelaajan ja NHL:ssä pysymällä hän olisi vain taantunut.

– NHL:ssä sinusta tulee robotti, joka tekee samoja asioita jatkuvasti. Tulin huonommaksi. Venäjällä minä kehityin, pystyin parantamaan heikkouksiani.