Viime vuosien kestomenestyjä Chicago Blackhawks saattaa joutua aloittamaan kautensa ilman luotettua ykkösvahtiaan Corey Crawfordia. Kaksi Stanley Cup -mestaruutta seuralleen torjunut maalivahti on kärsinyt pitkään jatkuneesta vammakierteestä, eikä takuita miehen osallistumisesta joukkueen harjoistusleirille ole olemassa.

Kaksinkertainen Jennings-voittaja saapui perjantaina median eteen kertomaan nykytilanteestaan. Selkeää vastausta ei kuitenkaan saatu, vaan kaikki jätettiin tulkinnan varaan.

– Sitä on hankala sanoa, mutta se on mahdollista. Me olemme kulkeneet pitkän tien viimeisten kuukausien aikana. On mahdollista, että niin tapahtuu, Crawford kommentoi The Athletic -lehdelle osallistumistaan leirille.

Mestarivahti kertoi myöhemmin, ettei hän ole luistellut kesän aikana ollenkaan, joka herättää Chicagon kannattajissa lisää huolta. Viimeksi Crawford nähtiin luistimilla helmikuussa harjoitusten alkulämmöissä.

Crawford pelasi viimeksi joulukuun 23. päivä. Maalivahti on tärkeä palanen Blackhawksin miehistöä, ja hänen loukkaantuminen saattoi olla suurin syy joukkueen pitkän pudotuspeliputken katkeamiselle. Viimeksi Chicago oli jäänyt pudotuspeleistä ulos kaudella 2007-2008.

Chicago valmistautui ikäviin uutisiin jo heinäkuun alussa, kun se teki yksivuotisen sopimuksen NHL-veteraani Cam Wardin kanssa.