Lähde: Jarmo Kekäläisen kevään kultakimpale vaihtoi maisemaa – palaa ex-seuraansa

© Kuva: Getty Images

Columbus Blue Jacketsin toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen kuului maaliskuussa siirtorajapäivän onnistujiin, kun hän onnistui tekemään useita hyviä kauppoja. Kaikista paras vaihtakauppa tapahtui Vancouver Canucksin kanssa, kun seuraan saapui itävaltalainen kiekkoikoni Thomas Vanek.

Vanek siirtyi Columbukseen vaihdossa Jussi Jokiseen ja nuoreen lupaukseen Tyler Motteen. Vaikka Jokinen pelasi hyvän loppukauden kanadalaisseurassa, Vanek laittoi paremmaksi.

Itävaltalainen teki loppukauden 19 peliin 15 pistettä ja oli isossa osassa, kun Columbus pääsi rimaa hipoen pudotuspeleihin. Ura Blue Jacketsissa jäi kuitenkin vain yhden kevään mittaiseksi, sillä itävaltalainen ei tehnyt jatkosopimusta ja suuntasi vapaille markkinoille.

The Athletic:n toimittaja Craig Custance uutisoi, että Vanekin ei tarvinnut odottaa sopivaa tarjoista pitkään. Lähteen mukaan, Vanek on tehnyt yksivuotisen sopimuksen Detroit Red Wingsin kanssa. Sopimus tuo miehelle kolme miljoonaa dollaria.

Vanek pelasi Red Wingsissä aikaisemmin kaudella 2016-2017. Siellä hän koki tutun kohtalon, kun hänet vaihdettiin lopputalvella Florida Panthersiin.