Jesperi Kotkaniemi hurjan vertailun kohteena – mittatikkuna NHL-seuran kapteeni ja ykkössentteri

© Kuva: Getty Images

Montreal Canadiensin kesän varaustilaisuudessa kolmantena varaama Jesperi Kotkaniemi on ollut läpi vuoden erilaisten vertailujen kohteena. Hänessä ollaan nähty jotain samaa Anze Kopitarin ja Aleksander Barkovin kanssa.

Amerikkalainen urheilujätti ESPN vertaa häntä myös varsin nimekkääseen ja menestyneeseen pelaajaan: Philadelphia Flyersin kapteeniin ja tähtisentteriin Claude Girouxiin.

– Kun olen katsonut Kotkaniemen pelaamista keskellä, näin välähdyksiä kavereista kuten Barkovista ja Kopitarista. En usko Kotkaniemen olevan yhtä hyvä puolustaja kuten nämä kaksi, ainakaan toistaiseksi, enkä tiedä kehittyykö Kotkaniemi siihen suuntaan, ESPN:n toimittaja Chris Peters toteaa.

– Siksi luulen hänen kallistuvan samanlaiseksi kuten Claude Giroux. Kotkaniemi pelaa fyysisesti, metsästää kiekkoa todella hyvin ja hänellä on kyky käynnistää nopeita hyökkäyksiä. Hänessä on potentiaalia kahden suunnan hyökkääjäksi.