Columbus Blue Jackets ja seuran toimitusjohtaja Jarmo Kekäläinen ovat tukalassa tilanteessa. Joukkueen ykköstähti Artemi Panarin kertoi kesäkuussa, ettei hän halua tehdä seuran kanssa uutta monivuotista jatkosopimusta, ja hänen puheensa synnyttivät heti valtavasti siirtohuhuja.

Useiden medialähteiden mukaan Panarinin perässä on ollut jo kymmenen NHL-seuraa, joten Kekäläinen on varmasti pysynyt kiireisenä.

Suomalainen kiekkopomo yritti aikaisemmin tällä viikolla omaa ratkaisua tavatessaan Panarinin ja tämän agentin Ranskassa. Neuvottelut eivät kuitenkaan tuottaneet tulosta ja ne päättyivät jo 45 minuutin jälkeen.

Panarinin agentti kertoi The Athletic -lehdelle, ettei kokouksessa päästy tavoitteisiin.

Todennäköisin ratkaisu ongelmaan on vaihtokauppa. Panarinin sopimusta on vielä yksi vuosi jäljellä, joten Kekäläinen voi vielä saada korvauksen venäläistykistään. Panarin teki viime kaudella 82 tehopistettä ja on mille tahansa NHL-joukkueelle huomattava vahvistus.

Takaraja asetettu

The Athletic uutisoi tänään, että Panarin ei halua enää kauaa keskittyä ympärillään vellovaan siirtodraamaan. Hän asetti Kekäläiselle aikarajan, mihin mennessä tilanne pitää olla ratkaistu.

Panarin toivoo, että siirtokuviot ovat selvillä viimeistään 13. syyskuuta, kun Columbuksen kauteen valmistava harjoitusleiri alkaa.

– Artemi rakastaa jääkiekkoa. Hän vihaa siihen liittyvää bisnestä. Kun kausi alkaa, keskittyminen täytyy pysyä pelaamisessa. Hän aikoo pelata parhaansa mukaan ja antaa kaikkensa seuralleen, Panarinin agentti kertoi.