Washington Capitalsin puolustaja Matt Niskanen sekä hyökkääjä T.J. Oshie ovat kahdessa Washingtonissa pelatussa finaalissa tehneet poikkeuksellisen teon: he ovat jättäneet auton kotiin ja saapuneet Capitalsin kotiareenalle Capital One Arenalle metrolla.

– Kävi pikku kommellus tänään, Oshie sanoi ESPN:n haastattelussa liittyen pelipaikalle matkustamiseen.

Ennen neljättä peliä hän lainasi ystävältään metrokorttia ehtiäkseen ajoissa pelipaikalle. Kävi kuitenkin ilmi, että kortilla ei ollut arvoa eikä hän siten voinut sillä matkustaa.

Metron työntekijät kuitenkin tunnistivat Oshien ja antoivat hänen mennä porteista sisään. Näin matka taittui jouhevasti ja ajoissa paikalle.

– En aio sanoa hänen nimeään, mutta lainaamallani kortilla oli 35 senttiä jäljellä. Joten Metro, en tiedä minkä arvoinen yksi matka on, mutta olen yhden velkaa.

Haastattelun aikana kävi ilmi, että kortti oli Niskasen.

– Annoin hänelle kortin ja siinä ei ollut katetta. Olen pihi.

Washingtonin metron twitter-tilillä onniteltiin myöhemmin Oshieta hienosta voitosta. Lisäksi vakuutettiin, että mikäli Stanley Cup saapuu pääkaupunkiin, aiotaan tehdä Oshien kunniaksi erikoismatkakortti.

Metro Forward

@wmata
Hey @tjoshie77! Congrats on an amazing win! Bring home the #StanleyCup and we're gonna make a commemorative smartrip card in your honor!
-- ❤️ your favorite transit system
#ALLCAPS @Capitals #wmata