Entinen Liiga-pakki houkutteli KHL:stä ennätysnopeat lähtöpassit saaneen maajoukkuetähden Ruotsiin

© Kuva: Juha Tamminen

Iso-Britannian maajoukkueen avainpelaajiin kuuluva Ben O’Connor on löytänyt itselleen uuden seuran Ruotsista. Ensi kaudella O’Connor edustaa Leksandsia, joka pelaa maan toiseksi korkeimmalla sarjatasolla Allsvenskanissa.

Pelaaja iloitsi tuoretta siirtoaan Twitterissä.

O’Connor kertoo Leksandsin tiedotteessa, että entisen Liiga-puolustajan Joonas Rönnbergin (kuvassa) sana painoi seuravalinnassa. Kaksikko tutustui toisiinsa viime kaudella Sheffield Steelersissä, ja Rönnberg suositteli britille ruotsalaisseuraa. Rönnberg pelasi Leksandsissa vuodet 2011-2015.

– Rönnberg rakasti asua Leksandsissa. Hän kertoi kaupungissa olevan ystävällisiä ihmisiä ja että seuran organisaatio haluaa aina voittaa. Nyt odotan olevani osa sitä, O’Connor kommentoi.

Rönnberg edusti Liigassa Ilvestä, SaiPaa ja Bluesia ennen kuin tie vei Ruotsiin. Viimeisen kolmen kauden aikana hän on pelannut Norjassa, Saksassa sekä Englannissa. Miehen ensi kauden osoitetta ei olla vielä julkaistu.

KHL-ura loppui kahdessa viikossa

O’Connorin piti alunperin edustaa ensi kaudella KHL-seura Barys Astanaa, kun hän allekirjoitti sinne toukokuun lopulla yksivuotisen sopimuksen. Puolustajan suureksi yllätykseksi, sopimus purettiin vain kaksi viikkoa myöhemmin.

– No se ei kestänyt kauan. Lyhyin sopimus KHL-historiassa, pelaaja kommentoi tuolloin tilannetta Twitter-tilillään.