Juhannuksena järjestetyssä NHL:n varaustilaisuudessa ei koettu järkytystä, kun vuosikymmenen puolustajalupaus Rasmus Dahlin (kuvassa) matkasi ykkösnimenä Buffalo Sabresiin. Ruotsalaisen valintaa pidettiin jo syksystä asti varmana, ja sama kaava näyttäisi toistuvan myös ensi kesänä.

Useat mediakanavat väittävät, että vuoden 2019 kärkilupaus tulee olemaan yhdysvaltalainen Jack Hughes, jota verrataan jo NHL:n supertähtiin. Hän on tehnyt tuhoisaa jälkeä juniorisarjoissa ja ylittänyt jo muun muassa Patrick Kanen tekemät pistemäärät ylivoimaisesti. Kuluneella kaudella hän jäi vain pisteen päähän Auston Matthewsin tekemästä ennätyksestä USDP:ssä.

– En usko, että näemme haastajia. Hughesilla on ollut jo muutamia vuosia taitoja, joita voi verrata McDavidin taitoihin. Kun hän pelasi vuotta vanhempien sarjaa Joel Farabee ja Oliver Wahlstromin kanssa, hän teki heistä paljon parempia pelaajia. Se kertoo kaiken, mitä hänestä haluaa tietää, Sportsnetin toimittaja Sam Cosentino kuvailee.

Farabee ja Wahlström kuuluivat tänä vuonna varaustilaisuuden kärkinimiin, kun heidät varattiin ykköskierroksella.

Hughesin nimi voi esiintyä jo ensi kaudella NHL:ssä, sillä hänen isoveljensä Quinn Hughes varattiin seitsemäntenä nimenä Vancouver Canucksiin.

Ensi vuoden varaustilaisuudessa voidaan nähdä myös suomalaismenestystä, kun The Athletic arvioi TPS-juniori Kaapo Kakon vuoden lupaavimmaksi pelaajaksi heti Hughesin jälkeen. 25 parhaan joukkoon mahtui myös Julius Hongan pikkuveli Anttoni Honka.