Tanska otti historiansa toisen voiton Suomesta jääkiekon MM-kisojen historiassa lyötyään Leijonat keskiviikkona Herningissä 3-2. Kölnissä 2010 Tanska oli voittanut Leijonat 4-1.

Kölnin ottelussa Leijonat sortui virheisiin ja päästi Tanskan NHL-tähdet vastahyökkäyksiin. Kiekkoanalyytikko Petteri Sihvosen mukaan Suomen pelitapa toimi silloin turnauksen alkusarjassa kaikkein parhaiten.

Keskiviikkona kupletin juonena oli jälleen pelitavan toimivuus ja Tanska hyödynsi vahvuuksiaan paremmin, kun NHL-miehiä oli saatu lisää Tanskan joukkueeseen. Leijonien virheistä rangaistiin armotta ja ylivoima oli tanskalaisilla vahvaa, kun taitoakin oli joukkueessa.

– Tiesimme, että heillä olisi paljon hyökkäysvoimaa, joten pyrimme blokkaamaan laukauksia ja syöttölinjoja sekä varmistamaan, että Freddie (maalivahti Frederik Andersen) näkisi kiekon. Niille kahdelle Suomen maalille emme voineet mitään, mutta Freddie otti isoja torjuntoja pitäen meidät pelissä mukana, kommentoi Tanskan NHL-hyökkääjä Jannik Hansen.

Voittomaalin värkäännyt, Jokereissakin pelannut Nichlas Hardt aisti, että Suomi olisi kaadettavissa.

– Tiesimme, että heillä on hyvä joukkue. Kunnioitimme heitä, mutta emme liikaa. Pyrimme pelaamaan omaa peliämme ja puolustamaan tiukasti, kommentoi Hardt.

Tanskalle voitto oli merkittävä. Joukkueella on alkusarjassa edessään vielä ottelut Norjaa, Etelä-Koreaa ja Latviaa vastaan. Eli hyvältä näyttää jatkopaikan suhteen.

– Kaikki on kiinni meistä itsestämme. Seuraavat pelit ovat tärkeitä ja ne pitää voittaa. Perjantaina on iso peli Norjaa vastaan ja se on voitettava, kommentoi Tanskan NHL-hyökkääjä Oliver Bjorkstrand.