HERNING. Leijonat kaatoi tiistaina Yhdysvallat 6-2-lukemin ja varmisti lohkovoittonsa. Samalla varmistui myös se, että Suomi saa jäädä pelaamaan puolivälieränsä Herningiin. Leijonat kohtaa puolivälierässä Sveitsin.

Leijonien kulttipelaajaa, Marko Anttilaa lohkovoitto ei erikoisemmin lämmittänyt.

– Sinänsä sillä ei ole mitään merkitystä, mutta mä olen sen verran tyhmä, etten mä edes tiedä, mitä se tarkoittaa. Ilmeisesti me jäädään nyt tänne. Vastustajasta en tiedä mitään. Mutta seuraava peli on taas kerrasta poikki ja nyt alkaa se niin sanottu herkku, Anttila sanoi.

Hyökkääjälle selvitettiin tämän jälkeen, että vastaan luistelee Sveitsi.

– Kaikki ovat kovia joukkueita. Me hävisimme kuitenkin Tanskalle ja Saksalle. Meidän pitää saada tällainen henki päälle kuin tänään oli ja kaikki irti koneesta. Silloin meillä on mahdollisuus pärjätä, Anttila kommentoi.

Anttila teki tiistaina USA-pelissä maalin ja pääsi pelaamaan jopa ylivoimaa. Nuo asiat eivät olennaisesti kuulu Anttilan rooliin, mutta Anttila hoiti myös sen tutumman roolinsa hyvin. USA:n NHL-tähdet kuumenivat hänelle.

– Se on tietenkin sitä minun pelaamista. Ehkä he vähän siinä hermostuivat ja yrittävät meitä provosoida siinä, että saisivat jotain otetta siinä kolmannessa erässä. Hyvin meillä on koko turnauksen ajan pysynyt pää kylmänä ja olemme keskittyneet oikeisiin asioihin, Anttila sanoi.

Anttilalla on selkeä mielipide siitä, miksi hän on niin ärsyttävä vastustajan tähtien mielestä.

– Kai tämmöinen kaksimetrinen nimetön äijä ärsyttää. Kyllä mä varmaan itsekin kuumenisin, jos joutuisin vastaan pelaamaan, Anttila naurahti.

Ville Hirvonen
@hirvonenville