Kouvolalainen KooKoo on julkaissut torstaina kaksi uutta pelaajasopimusta.

Kaksikosta vanhempi eli 23-vuotias Kasperi Ojantakanen palaa Suomeen neljän Yhdysvalloissa vietetyn yliopistovuoden jälkeen. Kotimaassa viimeksi Jokereiden A-nuorissa pelannut sentteri allekirjoitti 1+1 -vuotisen sopimuksen.

Ojantakanen on pelannut neljä vuotta yliopistosarja NCAA:ta, mutta ei ikinä onnistunut nousemaan sieltä huipputasolle. Pistemäärät jäivät vähäisiksi, eikä suurin odotuksin Connecticutiin muuttanut nuorukainen yltänyt ikinä NHL-varaukseksi. Uutta nostetta uralle hankitaankin nyt jälleen Suomen kaukaloista.

– Kassu on monipuolinen nuori pelaaja, jolla on potentiaalia ottaa iso askel eteenpäin nopeastikin. Tehokas junioritausta ja neljä yliopistovuotta antavat hyvät työkalut ammattilaisuran rakentamiselle, KooKoon urheilujohtaja Jarno Kultanen kuvailee Ojantakasta seuran tiedotteessa.

Uran ensimmäistä Liiga-kautta odottava Ojantakanen kertoo, että kouvolalaisseura tarjoaa hänelle hyvän sauman kehittyä ammattilaisena.

– Liiga-sopimus on minulle erittäin iso asia. Minun on aika ottaa seuraava steppi urallani ja olen varma, että Liiga ja KooKoo antavat siihen erinomaisen mahdollisuuden. Olen nähnyt ja kuullut organisaatiosta pelkkää hyvää, joten odotan innolla kauden alkua, hyökkääjä kommentoi.

KooKoo kiinnitti myös 20-vuotiaan seurakasvatin Niki Koskisen yksivuotisella sopimuksella. Laituri luisteli viime kaudella nuorten SM-liigassa, mutta sai pelata myös seitsemässä Liiga-ottelussa. Avauspisteet Suomen pääsarjatasolla ovat vielä tekemättä.

Urheilujohtaja Kultanen kuvaileekin, että seuran junioreiden helmiin kuuluva Koskinen on valmis kokonaisen Liiga-kauden haasteisiin.

– Kaikkinensa Niki on ulosmitannut potentiaalistaan vasta murto-osan, joten jatkamme mielenkiinnolla oman kasvatin kehittämistä myös tulevalla kaudella.