HIFK julkaisi peräti kuusi uutta pelaajahankintaa keskiviikkona.

Helsinkiläisseuran haaviin tarttui Pelicansin hyökkääjä Iikka Kangasniemi, Klotenin hyökkääjä Tommi Santala, JYPin hyökkääjä Antti Suomela, Lukon puolustaja Johan Motin, Rungsted Seier Capitalin puolustaja Aleksi Laakso ja Lukon hyökkääjä Juho Keränen.

Kuusikon ehdottomasti mielenkiintoisin nimi on tähtisentteri Santala, joka tekee paluun Liigaan peräti 10 vuoden tauon jälkeen. 38-vuotias helsinkiläinen pelasi edellisen kerran Liigassa kaudella 2008-09 Jokereiden riveissä.

HIFK:n tiedote:

Helsingin IFK on tehnyt sopimukset kuuden pelaajan kanssa. Joukkueeseen liittyvät hyökkääjät Iikka Kangasniemi, Tommi Santala, Juho Keränen ja Wiljami Myllylä, sekä puolustajat Johan Motin ja Aleksi Laakso.

Kangasniemi edusti viime kaudella Lahden Pelicansia, Santala sveitsiläistä Klotenia, Motin Rauman Lukkoa, Keränen HPK:ta ja Lukkoa, Laakso itävaltalaista Grazia ja tanskalaista Rungstedia ja Myllylä Kokkolan Hermestä. Viime sunnuntaina IFK julkisti 1+1-vuotisen sopimuksen Liigan viime kauden pistepörssin voittajan Antti Suomelan kanssa.
Hyökkääjä Teemu Tallbergin kanssa on tehty kolmen vuoden pituinen jatkosopimus. Hän siirtyi tammikuun lopussa Jukureista kasvattajaseuraansa IFK:hon.

Seuran omista junioreista on tehty pelaajasopimukset Teemu Engbergin, Niko Seppälän, Tobias Winbergin, Janne Hämäläisen ja Niilo Halosen kanssa.

IFK:lla on nyt ensi kaudelle 29 pelaajasopimusta.

– Pyrimme vahvistamaan ryhmää niiltä osin, missä viime kaudella havaitsimme puutteita. Uusien pelaajien myötä saamme lisää osaamista muun muassa erikoistilanteisiin ja aloituksiin ja lisää johtajuutta ja kokemusta. Lähtijöitä on paljon, mutta joukkueen runko säilyy koossa, kommentoi urheilujohtaja Tobias Salmelainen.

– Kulmakiviä ensi kauden joukkueessa ovat urheilullisuuden vaaliminen, vaatimustaso, johtajuus ja ahkera työnteko. Uudet pelaajat sopivat näihin kriteereihin ja tekevät meidät vahvemmiksi. Täysin valmis joukkue ei vielä ole. Kevään ja kesän aikana pyrimme vahvistamaan ryhmää ja rakennustyö jatkuu kauden aikana aina pelaajasiirtojen takarajaan asti.

IFK:n joukkue aloittaa harjoittelun maanantaina 21.5. Alkava kausi on Ari-Pekka Selinille toinen IFK:n päävalmentajana.

– Vaikka vaihtuvuutta on ollut, pääsemme jatkamaan siitä mihin viime kaudella jäimme. Kausi oli meillä nousujohteinen ja nyt olemme saaneet vahvistettua joukkuetta. Lähtökohdat ovat hyvät ja muutaman viikon päästä alkaa kova työnteko, sanoi Selin.

– Nuoria pelaajia on myös mukana taistelemassa peliajasta. Meillä on hyviä pelaajia tulossa IFK:n junioreista ylöspäin ja se koventaa kilpailua pelipaikoista.

Helsingin IFK

@HIFKHockey
Teemu Tallberg jatkaa IFK:ssa kolmen vuoden sopimuksella! #HIFK #Liiga