Aleksander Barkov on päässyt maistamaan NHL:n pudotuspelimaailmaa vain kuuden ottelun verran keväällä 2016.

Muuten Florida Panthers ei ole yltänyt kevään tosipeleihin suomalaisen pelattua neljän kevään verran NHL:ssä.

Nyt tilanne on jäätävän tiukka, kun Panthers taistelee vielä kynsin hampain pääsystään jatkamaan kauttaan runkosarjan jälkeen.

Viime yön kierroksella joukkue kohtasi Nashville Predatorsin ja otti elintärkeän 2-1-voiton.

Tilanne meinasi kääntyä kotijoukkuetta vastaan pahimmalla mahdollisella tavalla, kun Predators survoi kiekon maaliin ottelun viimeisellä sekunnilla.

Tuomaristo hyväksyi maalin, mutta Panthers-valmennus haastoi tilanteen. Hidastuksesta kävi ilmi, että Viktor Arvidsson työni mailallaan maalivahti Roberto Luongoa, minkä seurauksena kiekko tuli jälleen pelattavaksi.

Maali hyväksyttiin, mikä sai Panthersin vaihtopenkin sekä yleisön tuulettamaan ratkaisua villisti.

– Se oli hullua. Kymmenen sekuntia ennen loppua sitä vain ajatteli, että se on ohi. Sen jälkeen näet kellon lyövän ja kiekon menevän maaliin, kuvaili tilannetta Panthersin päävalmentaja Bob Boughner.

Yksikin pistemenetys ottelusta olisi voinut olla kohtalokas. Floridalla on kolme ottelua jäljellä ja nyt neljä sarjapistettä viimeisellä villikorttipaikalla olevaan Philadelphia Flyersiin, jolla on enää kaksi ottelua pelattavana runkosarjaa.

Edellisenä iltana Panthers oli kairannut voiton myös Carolina Hurricanesista. Joukkue kohtaa vielä kahdesti Boston Bruinsin sekä kertaalleen Buffalo Sabresin. Tappioihin joukkueella ei ole varaa.

Katso video viime hetken jännitysnäytelmästä yläpuolelta!