Maaliskuun vakavasta bussionnettomuudesta toipuva Humboldt Broncos koki ison yllätyksen, kun kaksi tunnettua NHL-tähteä saapuivat seuran kotihalliin.

NHL:n pistepörssin kaksinkertainen voittaja Connor McDavid sekä Buffalo Sabresin keskushyökkääjä Ryan O’Reilly halusivat kunnioittaa läsnäolollaan henkensä menettäneitä kiekkoilijoita ja piristää onnettomuudesta kärsiviä.

Kyse ei missään tapauksessa ollut PR-kikasta. Kaksikko saapui Broncosin kotihallille ilman ennakkovaroitusta, mutta sana levisi nopeasti ja houkutteli median paikalle.

– Emme tee tätä medialle. Yritämme vain saada ne ihmiset hymyilemään, ketkä eivät ole siihen lähiaikoina pystyneet. Autamme heitä niin paljon kuin voimme, McDavid kertoi Leader Post -lehdelle.

Broncos oli lähdössä pelimatkalle, kun seuran bussi osui kuorma-autoon. 29 henkilöstä 15 kuoli, ja osa on edelleen kriittisessä tilassa. Joukkueen pelaajat ovat 16-21 -vuotiaita.

– Voimme yrittää saada ihmisten ajatukset edes hetkeksi pois pahoista asioista ja jutella heidän kanssaan. Ihan vain jutella, kuten teini-ikäiset konsanaan, 21-vuotias supertähti kertoi.

Kaksikko kävi tervehtimässä pelaajia sekä piti hiljaisen hetken Broncosin halliin rakennetulla muistopaikalla.

Buffalo Sabres

@BuffaloSabres
Ryan O’Reilly visited Ryan Straschnitzki, a survivor of the Humboldt bus crash. #HumboldtStrong