Yhdysvaltalaisen 16-vuotiaan kiekkolupauksen Jack Hughesin nimi pyörii jo nyt Pohjois-Amerikassa kaikkien huulilla.

Hughes on monien arvioiden mukaan lähes varma ykkösvalinta vuoden 2019 NHL:n varaustilaisuudessa.

– Tällä hetkellä hän on maailman paras vuonna 2001 syntynyt pelaaja, USA:n juniorimaajoukkueen valmentaja Seth Appert väittää USA Today -lehdelle.

– Asiat voivat muuttua vielä paljon ennen sitä (vuoden 2019 NHL:n varaustilaisuutta), mutta hän on erityinen pelaaja, koska hän on maailmanluokan luistelija. Hänellä on mahtava pelisilmä sekä kyky rakentaa peliä. Mutta asia, joka erottaa hänet muista on se, että hänen sisäinen halu ja päivittäinen kilpailukyky ovat täysin omaa luokkaansa, Appert hehkutti USA:n juniorimaajoukkueiden vakionimeä.

Jack Hughes tulee todellisesta urheiluperheestä, koska hänen isänsä, Jim Hughes oli ammatiltaan jääkiekkovalmentaja ja Toronto Maple Leafsin pelaajien kehityksen ohjaaja. Hänen äitinsä Ellen Weinberg-Hughes oli Hall of Fameen valittu urheilun monilahjakkuus, joka kiekkoili muun muassa New Hampshiren yliopistossa. Jackin vanhempi veli Quinn Hughes on varattavissa tänä kesänä NHL:ään ja häntä kaavaillaan parhaimmillaan jopa viiden ensimmäisen valinnan joukkoon.

Hughes on pelannut tällä kaudella Yhdysvaltojen juniorisarja USHL:ssä 27 ottelua tehopistein 21+33=54. Huomioitavaa on kuitenkin se, että USHL:ssä saattaa pelata jopa 2-3 vuotta Hughesia vanhempia pelaajia.

178-senttinen ja 71-kiloinen kiekkolupaus on pelannut myös USA:n alle 17-vuotiaiden maajoukkueen riveissä kehityssarjassa 24 ottelua pistein 13+35=48 sekä USA:n alle 18-vuotiaiden maajoukkueen mukana kehityssarjassa 27 peliä tehoin 20+30=50.

Entinen NHL-maalivahti ja USHL-seura Muskegon Lumberjacksin GM John Vanbiesbrouck näkee Hughesissa tulevaisuuden NHL-tähden.

– Hän on todella rohkea. Nuori kaveri, joka on noin rohkea kuin hän on – se saa hänet kuulumaan eliittiryhmään. Jos Hughes ei ole ykkösvaraus, haluan nähdä sen pelaajan joka on, Vanbiesbrouck sanoo.

882 NHL-ottelua urallaan pelannut Vanbiesbrouck nostaa Hughesin todella kovien nuorten NHL-tähtien kastiin.

– Uskon, että hän kuuluu samaan ryhmään Auston Matthewsin ja Jack Eichelin kanssa. Hän voi myös olla täysin omaan luokkaansa, Vanbiesbrouck uskoo.