Viime viikolla jääkiekkomaailma sai pysäyttäviä uutisia, kun 16-21 -vuotiaista pelaajista koostonut Humboldt Broncos joutui järkyttävään liikenneonnettomuuteen. Vieraspeliin matkanneesta 29 henkilöstä 15 menehtyi ja suurinosa selviytyneistä ovat edelleen kriittisessä tilassa sairaalassa.

NHL:ssä, ja jopa Liigassa hiljaisella hetkellä kunnioitettu Broncos on kerännyt valtavasti tukea. Muun muassa seuran hyväksi perustettu GoFundMe-sivusto on kasannut yli seitsemän miljoonaa dollaria, ja tukensa ovat antaneet myös useat NHL-seurat sekä pelaajat.

Myös NHL:n kuluneen vuosikymmenen valovoimaisin supertähti Sidney Crosby halusi ottaa osaa ja teki koskettavan eleen seuran hyväksi. Crosby nimittäin oli lähettänyt jokaiselle selviytyneelle kirjeen ja kirjoittanut niihin oman henkilökohtaisen viestin.

Kaiken kukkuraksi, Crosby oli teettänyt Pittsburgh Penguinsin välinevastaavan kanssa Broncosin nimellä varustetun pelipaidan, joka oli koristeltu Penguins-pelaajien nimikirjoituksilla.

Crosby ja muut pelaajat lahjoittivat myös 10 000 dollaria pelaajien ja pelaajien lähiomaisten hyväksi.

Christine Simpson

@SNChrisSimpson
Touched by the Humboldt tragedy Sidney Crosby had @penguins equip mgr @RealDanaHeinze make up this Penguins jersey with Broncos on the back and a special tag in it. Signed by the entire team it’s on its way to Humboldt. #classy #PrayforHumboldtBroncos

 

 

 

 

 

Lähde: Pittsburgh Post-Gazette