Se oli lyhyt ja kallis tarina – Espoo United konkurssiin kahden vuoden toiminnan jälkeen

© Kuva: Juha Tamminen

Kaksi vuotta sitä kesti.

Ja tässä tapauksessa ei välttämättä päde edes vanha viisaus ”se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti”.

Espoo Unitedin kaksivuotisen taipaleen ilonhetket jäivät vähiin. Ensimmäisellä toimintakaudella Unitedilla oli jääkiekossa miesten Mestis-joukkue ja naisten SM-sarjajoukkue sekä koripallossa miesten ja naisten pääsarjajoukkueet. Ensimmäisen tilikauden tappiot olivat noin 1,7 miljoonaa euroa.

Toisella, ja viimeiseksi jääneellä, kaudella Espoo Unitedilla oli enää vain miesten joukkueet Mestiksessä ja Korisliigassa. Kumpikaan joukkue ei selviytynyt sarjassaan pudotuspeleihin.

Ja nyt seura hakeutuu konkurssiin. Seuran ja Metro-areenan omistaja Jussi Salonoja kertoi konkurssihakemuksesta tänään tiedotteella.

– Kaksi vuotta sitten keväällä Jääkiekko Espoo Oy:n konkurssin yhteydessä päätin vielä kerran lähteä tukemaan espoolaista jääkiekkoa ja sitouduin tukemaan toimintaa joksikin aikaa. Totean, että emme onnistuneet tässä. Tämän johdosta olen päättänyt tänään jättää yhtiötä koskevan konkurssihakemuksen Espoon käräjäoikeudelle, Salonoja sanoo tiedotteessa.

– Kiitämme kaikkia mukana olleita pelaajia, toimittajia, työntekijöitä ja yhteistyökumppaneita näistä kuluneista kahdesta vuodesta. Pahoittelemme suuresti kaikkien niiden tahojen puolesta, kenellä on tällä hetkellä avoimia saatavia yhtiöltä, Salonoja kirjoitti.

Lähde: Espoo Unitedin tiedote