Kiekkopomon raju tilitys Ylelle: ”Liigassa on 80 pelaajaa, joiden ei pitäisi pelata siellä”

© Kuva: Ilari Isotalo

Mestistä hallinnoivan Jääkiekon sarjaseurat ry:n puheenjohtaja Tuomas Haanpää avautuu rajuin sanoin Liigan nykytilanteesta Ylelle.

TuTon hallituksen puheenjohtajanakin toimiva Haanpää on vahvasti sitä mieltä, että Liigaa pitäisi supistaa tulevaisuudessa.

– Liigassa on 80 pelaajaa, joiden ei pitäisi pelata siellä. Liiga on ollut kova kansainvälinen sarja. Onko nykytilanne kuoppa, joka korjaantuu, sitä ei tiedä. Mutta vähemmän joukkueita pitäisi olla kuin tällä hetkellä, hän lataa Ylen haastattelussa.

Puheenaihe on ajankohtainen, kun liigajohto pohtii parhaillaan sarjan tulevaisuutta. Lopullisia päätöksiä ei ole tehty, mutta vahvasti näyttää siltä, ettei Liiga tule lähitulevaisuudessa karsimaan nykyisestä 15 joukkueesta pois ainuttakaan.

Sekin on tiedossa, etteivät liigakarsinnat tule takaisin tulevina vuosina. Suonpään mielestä Liigasta pitäisi tehdä avoin sarja.

– Lainatakseni (Jukurien entistä urheilujohtajaa) Kerttulan Tommia, jos otetaan kilpailu pois kilpailusta ja urheilu pois urheilusta, mitä jää jäljelle?, Haanpää sanoo.

– Kyllä Mestis ymmärtää sen, että meidän seurojen pitää parantaa vähintään 100 prosenttia, mutta pitää olla urheilullinen rajapinta ylöspäin.

Linkki Ylen alkuperäiseen uutiseen.