Sidney Crosby teki jääkiekko-ottelussa maalin ja syötti toisen.

Ei kovin erikoinen uutinen edes siinä tapauksessa, että kyseessä oli pudotuspelien ottelu. Tämän kevään pudotuspeliavauksessa viikko sitten Crosby takoi Philadelphia Flyersin verkkoon hattutempun, ja sunnuntaina Pittsburgh Penguinsin supertähti keräsi hulppeat tehot 1+3.

Mutta viime yönä Suomen aikaa pelatun ottelun kahdella pisteellä Crosby teki todella kovaa historiaa. Crosby nimittäin ohitti itsensä Mario Lemieux’n Penguinsin paidassa pudotuspeleissä tehtyjen pisteiden määrässä.

Crosby on nyt kerännyt uransa 152 pudotuspelissä tehot 62+111=173. Lemieux sai 107 ottelussa kasaan saldon 76+96=172.

Crosby on siis pelannut selvästi enemmän pudotuspelejä kuin Lemieux, mutta myös Crosbyn pistekeskiarvo pudotuspeleissä on kunnioitettava 1,14. Crosby on pelannut pudotuspelejä 11 keväänä. Hänen 13 kautta (2005–18) kestäneen NHL-uransa aikana Penguins on jäänyt pudotuspelien ulkopuolelle vain kahdesti, 2006 ja 2011. Koko NHL-uransa (1984–2006) Penguinsia edustanut Lemieux pelasi pudotuspeleissä kahdeksan kauden päätteeksi.

Crosby oli suuren seura- ja lajilegendan ennätyksen rikkomisesta tietysti mielissään ja hieman hämillään.

– Moniin hänen ennätyksiinsä ei kajota ikinä. On hienoa, että saan olla mukana tällaisessa. Tämä kertoo siitä, että olen ollut onnekas, koska olen saanut pelata niin paljon pudotuspelejä, Crosby muotoili nhl.comin mukaan.

Crosby teki viime yön ottelussa Penguinsin 4–0-johtomaalin näyttävällä tavalla. Crosby ja Jake Guentzel voittivat päätykamppailussa kaksi Flyersin pelaajaa, ja Crosby pyöräytti kiekon maalin takaa salamannopeasti Michal Neuvirthin selän taakse.

Penguins voitti Flyersin tylysti maalein 5–0 ja siirtyi ottelusarjassa 3–1-johtoon.

Katso Crosbyn viime yön näyttävä maali tästä linkistä.