Kolmatta perättäistä Stanley Cup -mestaruutta metsästävä Pittsburgh Penguins on marssimassa pudotuspelien seuraavalle kierrokselle, kun se johtaa avausvastustaja Philadelphia Flyersia vastaan voitoin 3-1.

Viime yönä Pittsburgh oli tyly vieras ja rökitti vastustajansa maalein 5-0. Samalla tehtiin monelaista historiaa. Joukkueen kapteeni Sidney Crosby nousi seurahistorian ykköseksi ja maalivahti Matt Murray päihitti Hall of Fame -pelaajat.

Nollapelin torjunut 23-vuotias Murray pelasi uran 36 pudotuspeliottelun ja saalisti 25 voiton. Voittomäärä tuli ennätyksellisen nopeasti. Viimeksi 25 voiton raja ylittyi parhaimmillaan 37 ottelussa.

Entisen ennätyksen jakoivat legendaariset pelaajat, jotka ovat kaikki nykyisin Hall of Famen jäseniä: Bill Durnan, Terry Sawchuk, Gerry Cheevers, Grant Fuhr sekä Patrick Roy.

Kevään ennätykset eivät välttämättä lopu siihen, sillä Murray voi seuraavalla nollapelillä tehdä uutta historiaa. Hän olisi ensimmäinen alle 24-vuotias maalivahti, joka rikkoo seitsemän nollapelin rajan.