Yön NHL-kierroksella nähtiin ehkä yksi kauden suurimmista yllätyksistä, kun runkosarjan johtaja Nashville Predators hävisi kotonaan sarjajumbo Buffalo Sabresille 4-7.

Predatorsin riveissä debytoinut Eeli Tolvanen aloitti ottelun ykkösketjussa Ryan Johansenin ja Viktor Arvidssonin vierellä, mutta ei saanut kerättyä itselleen tehopisteitä ja siirtyi lopulta alempiin ketjuihin. Pelottavasta lämäristä tunnettu nuorukainen ei laukonut kertaakaan ja sai jääaikaa yhteensä 13:34.

Ilta oli erityisen murheellinen tähtivahti Pekka Rinteelle, joka vaihdettiin kahden erän jälkeen penkin puolelle, kun Buffalo johti 6-4. Tilalle luisteli Juuse Saros, joka torjui kuusi laukausta ja päästi yhden taakseen. Matsi oli Rinteelle kauden toinen, jossa hän ei pelannut kokonaista ottelua.

Buffalon sankareiksi nousi tähtihyökkääjä Jack Eichel, joka saalisti peräti viisi syöttöpistettä, sekä hattutempun tulittanut Sam Reinhart. Joukkueen takalinjoilla 28:05 jääaikaa kellottanut Rasmus Ristolainen sai kolme syöttöä.

Ottelun käännekohta tuli toisessa erässä, kun Scott Hartnell taklasi ikävän näköisesti Victor Antipinin kohti pleksiä. Buffalo-pelaaja ei päässyt omin voimin pois kaukalosta, vaan hänet piti kuljettaa sieltä hoidettavaksi. Taklauksesta tullut 5+10 minuuttinen rangaistus johti Buffalon kolmeen perättäiseen ylivoimamaaliin.

Katso vaarallinen taklaus alta.

Bradley Gelber

@BradleyGelber
A look at the injury to Antipin. Hit from behind and just drops to the ice. Scary moment. #Sabres