Florida Panthersin toissa kesän ykköskierroksen varaus Henrik Borgström on häkellyttänyt rapakon takana. NCAA:ssa toista kautta University of Denverin paidassa pelaava hyökkääjä on takonut 39 kamppailussa komeat pisteet 23+29=52, ja tuo määrä on yhdeksän pinnaa enemmän kuin hänen debyyttikaudella.

Mutta vaikka pelillisesti tekeminen on ollut loistavalla tasolla, on Borgströmin elämä muutenkin raiteillaan. NHL.comin suomenkielinen sivusto muistutti haastattelussaan siitä, että opiskelun ja urheilun yhdistäminen on onnistunut Borgströmiltä ongelmitta.

Borgström pitää sivuston mukaan yliopistoelämästä paljon, vaikka opiskelun ja kiekon yhdistäminen onkin välillä haastavaa.

– Vaatihan sen tietynlaista asennetta yhdistää opiskelu ja urheilu. Keskiarvon pitää olla tietyn rajan yläpuolella, jos haluaa pelata, ja jos ei riitä mielenkiintoa koulussa, niin ei pääse pelaamaan, nuorukainen valotti sivustolle.

Yhdysvaltain yliopistosarja NCAA:n pudotuspelit ovat jo hyvässä vauhdissa, ja Borgströmin edustama hallitseva mestari on aloittanut vahvasti. Joukkue voitti oman konferenssinsa mestaruuden toisen kerran viiden vuoden sisällä.