KHL:n itäisissä konferenssifinaaleissa iskevät yhteen Ak Bars Kazan ja Traktor Tsheljabinsk.

Itäisen konferenssin tasosta kertoo hieman se, että lännessä kolmanneksi sijoittunut Jokerit keräsi enemmän pisteitä kuin itäisen konferenssin kärkijoukkue. Toistaiseksi ei kuitenkaan idän joukkueiden tarvitse huolehtia lännen ylivallasta, vaan ensin selvitellään kuka on idän ykkönen.

– Idän ykkönen AK Bars Kazan oli todella vakuuttava hallitsevaa konferenssimestari Magnitokorskia vastaan konferenssin välierissä. Avauspelissä tuli tilastotappio ja sekin jatkoajalla, mutta sitten Bars laittoi isompaa vaihdetta silmään ja voitti neljä seuraavaa ottelua. Bars lähtee ennakkosuosikkina taistoon idän konferenssifinaalissa, arvioi entinen jääkiekkoammattilainen Janne Hauhtonen.

AK Bars Kazan on voittanut KHL:n kahdesti ja lisäksi kahdesti raivannut tiensä konferenssifinaaleihin. Edellisestä kerrasta on kulunut kuitenkin pari kautta aikaa. Traktor ei ole mestaruuksia voittanut, mutta selvitti kaudella 2012-2013 tiensä finaaliin saakka.

– Sarjan suurin yllättäjä pelaa hyvin joukkueena ilman suuria tähtiä. Finaaleihin päästääkseen on joukkueen maalivahdin Pavel Francouzin jatkettava loistavia otteitaan maalin suulla, Hauhtonen ennakoi.

Ak Bars Kazan ja Traktor Tsheljabinsk pelaavat ensimmäisen konferenssifinaaliottelun perjantaina 30.3. klo 19.00. Ottelu on nähtävissä suorana osoitteessa viaplay.fi. Ottelun parhaat palat ovat nähtävissä osoitteesta viasport.fi.