Nyt on kaikki nähty! 36-vuotias amatöörivahti nollasi Patrik Laineen NHL:ssä – ”Olen tilintarkastaja päivisin”

Winnipeg Jetsin ja Chicago Blackhawksin välisestä perjantain vastaisena yönä pelatusta ottelusta tuli ehkä kaikkien aikojen yksi hullunkurisimmista.

Blackhawks koki ennen peliä alkulämmöissä pahan menetyksen, kun maalivahti Anton Forsberg loukkaantui, eikä pystynyt aloittamaan ottelua Jetsiä vastaan.

Forsbergin korvasi maalilla NHL-debyyttinsä tehnyt Chris Delia, joka pelasi kolmannen erän kuudenteen minuuttiin asti, kunnes hänkin loukkaantui ja hänet jouduttiin taluttamaan kaukalosta pois.

Blackhawks joutui kääntymään varavahdin varavahtiin, joka oli 36-vuotias Scott Foster. Foster on pelannut jääkiekkoa edellisen kerran kilpatasolla 12 vuotta sitten, kun hän toimi Yhdysvaltojen yliopistosarja NCAA:ssa Western Michiganin yliopiston maalivahtina.

Tilintarkastajan töitä ammatikseen tekevä Foster joutui pukemaan maalivahdin kamat päälle ja astumaan 20 000 katsojan eteen Blackhawksin kotiareenalla. Blackhawks johti peliä Delian loukkaannuttua lukemin 6-2.

Foster teki todellisen ihmeen ja nollasi lopulta Jetsin tähtisikermän torjuen yhteensä seitsemän kertaa 14 minuutin aikana. Hän torjui myös 43 maalia tällä kaudella tykittäneen suomalaispyssyn Patrik Laineen laukauksen.

Blackhawks voitti ottelun lopulta lukemin 6-2 ja Foster valittiin ottelun ykköstähdeksi.

– Olen vasta pääsemässä parhaaseen kuntoon. Ensimmäinen shokki tapahtui, kun jouduin pukemaan maalivahdin varusteet päälle. Sitten vain tajuntani pimentyi, Foster kuvaili tunnetilaansa pelin jälkeen NBC Sportsille.

– Olen tilintarkastaja päivisin. Joten muutama tunti sitten olin vielä istumassa koneellani ja kirjoitin kymmenjärjestelmällä. Nyt seison teidän edessä ja pelasin juuri 14 minuuttia NHL-kiekkoa.

Paineita mies ei tunnusta saaneensa NHL-ottelussa pelaamisesta.

– Tiedättekö, tämä on hauskaa. Luulisi, että minulla olisi ollut paljon paineita. Mutta huomenna – kun herään, aion vain napittaa paitani ja mennä takaisin päivätyöhöni. Mitä paineita tässä minulle on? Foster väittää.