Torontossa pelattiin viime yönä Suomen aikaa melkoisen värikäs jääkiekko-ottelu. Vaiherikkaan illan päätteeksi isäntäjoukkue Maple Leafs voitti Dallas Starsin voittomaalikilpailun jälkeen maalein 6–5.

Ensitahdit erikoiselle illalle viritteli Starsin suomalaismaalivahti Kari Lehtonen. Ottelua oli pelattu reilut neljä minuuttia, kun purkukiekko valui Dallasin hyökkäyssiniviivalta aina Lehtoselle asti. Lehtonen luisteli maalin sivulle pysäyttämään kiekkoa, mutta epäonnisesti kiekko kimposi hänen lavastaan parin metrin päähän. Toronton kärkäs hyökkääjä Nazem Kadri ehti irtokiekkoon juuri ennen Lehtosta ja onnistui tökkäämään isännille 1–0-johtomaalin.

Vain 25 sekuntia myöhemmin verkko heilui Lehtosen takana uudelleen, kun James van Riemsdyk tuplasi isäntien johdon.

Stars nousi vielä avauserän aikana tasoihin, ja ehti toisen erän 15. minuutilla jo 4–2-johtoon. Kolmannen erän puolivälissä Maple Leafs tuli taas tasoihin van Riemsdykin illan toisella ja kolmannella maalilla. Brett Ritchie vei vieraat jälleen maalin johtoon. Maple Leafsin Patrick Marleau kuitenkin tasoitti, kun peliaikaa oli jäljellä vain 16 sekuntia.

Pisteen menetys sai mielet matalaksi Starsin leirissä. Stars on läntisessä konferenssissa ensimmäisellä villi kortti -pudotuspelipaikalla, mutta vain yhden pisteen turvin.

– Tuo oli todella iso piste annettavaksi pois. Me olisimme tarvinneet sitä paljon enemmän kuin he. Olen todella pettynyt, Starsin keskushyökkääjä Tyler Seguin sanoi NHL.comin mukaan.

Starsin päävalmentaja Ken Hitchcock harmitteli hukkaan valunutta nousua kahden maalin takaa-ajoasemasta johtoon.

– Tulimme takaa, ja olimme jo voittaneet pelin varmaan kolme kertaa. Mutta sitten meiltä loppui bensa. Tuntuu pahalta pelaajien puolesta, sillä teimme 2–0-tilanteen jälkeen hienon nousun ja olimme kahden erän ajan parempi joukkue. Tuo viime hetkien tasoitus on pettymys meille kaikille, Hitchcock tuumaili.

Maple Leafs on itäisessä konferenssissa kolmantena eli turvallisesti matkalla pudotuspeleihin hyvistä asemista.

Katso Lehtosen epäonninen kiekonmenetys ja Kadrin maali tästä linkistä.