KHL:ssä kauden 2017-18 urakkansa viime viikonloppuna päättänyt Jokerit tiedotti nettisivuillaan tiistaina, että Simo Mälkiä palaa Mestiksessä pelaavan Kiekko-Vantaan päävalmentajaksi.

Jokereiden yhteistyöseuran apuvalmentajina toimivat sivuston jutun mukaan kaksinkertainen MM-mitalisti Tony Virta sekä Mikko Strömberg. Kolmikon sopimukset kattavat kauden 2018-19.

KHL-joukkue Jokerit ja Mestiksessä tällä kaudella puolivälieriin asti yltänyt Kiekko-Vantaa aloittivat virallisen yhteistyön viime keväänä 2+1-vuotisella sopimuksella. Pelaaja- ja valmentajayhteistyötä tiivistettiin niin edustus- kuin junioripuolella ja kokemukset ovat olleet hyviä. Sitä painottivat sivuilla niin Jari Kurri kuin Kai Sointukin.

– Olemme tyytyväisiä siihen, miten saimme yhteistyön käyntiin viime kaudella. Nyt tarkoitus on kehittää toimintaa eteenpäin, ja sen tärkein osa on laadukkaan päivittäisen urheilutoiminnan takaaminen Kiekko-Vantaan organisaatiossa, mietti Jokereiden GM Kurri.

– Olemme iloisia, että kasaan on saatu valmennustiimi, jossa tekijät haluavat intohimoisesti kehittää pelaajia ja itseään sekä omaavat vankan pelaajataustan. On koko Suomi-kiekon kannalta tärkeää nähdä Mestis isona voimavarana, jonka kehittämisessä Jokerit haluaa olla mukana, Kurri lisäsi.

Myös Kiekko-Vantaassa Mälkiän paluu miellytti.

– Toivotamme Simon ilolla takaisin Kiekko-Vantaan päävalmentajaksi, ja tavoitteena on jatkaa siitä, mihin vuosi sitten (Mestiksen hopea) jäimme. Koossa on vahva tiimi, johon olemme saaneet nyt mukaan myös tärkeäksi palaseksi maalivahtivalmentajan tulevaksi kaudeksi, Kiekko-Vantaan toimitusjohtaja Sointu sanoi.

Mälkiä on pelaajaurallaan voittanut mm. Mestiksen mestaruuden ja hopeaa, tällä kaudella Liigan KooKoossa apuvalmentaja toiminut Mälkiä on luotsina puolestaan saavuttanut Mestiksen hopeaa viime keväänä.