Kommentti: Sinuhe Wallinheimon ympärillä kuohuu – otti kantaa väärässä paikassa

© Kuva: Juha Tamminen
Perjantaina liigassa JYP - HPK! Lunasta talletusbonus!

HIFK:n ykkössentterin Juhani Tyrväisen ympärillä on kuohunut lauantain liigakierroksen jälkeen. Kuuman kamppailun viimeisellä minuutilla hän löi poikittaisella mailalla Kärppien Kristian Vesalaista poikittaisella mailalla polveen.

Likaisen tempun jälkeen Liigan kurinpitodelegaatio on saanut harvinaisen kovaa painetta medialta ja kiekkovaikuttajilta siitä, miten Tyrväinen pitäisi tuomita.

Eikä siinä mitään väärää. Saahan jokainen kertoa oman mielipiteensä missä ja milloin haluaa. Kurinpitodelegaation tehtävä on puolestaan jakaa tilanteesta rangaistus ilman, että ulkopuolinen paine päätökseen vaikuttaa.

Yksi henkilö kuitenkin avasi suunsa väärässä paikassa. Pelaajayhdistyksen puheenjohtaja Sinuhe Wallinheimo jakoi omalla Twitter-tilillään Tyrväisen tempusta videon ja kirjoitti perään:

– Tällaiset teot eivät saa kyllä minkäänlaista ymmärrystä jääkiekkoyhteisössämme.

Pelaajayhdistyksen tehtävä on heidän omilla verkkosivuillaan tiivistetty seuraavanlaisesti:

”Yhdistyksen tavoitteena on edistää ja valvoa pelaajien asemaa työntekijöinä huolehtimalla pelaajien kollektiivisesta edunvalvonnasta sekä muun muassa vakuutus- ja sosiaaliturvan sekä jääkiekon ulkopuolisten koulutusmahdollisuuksien parantamisesta.”

Wallinheimo edustaa samalla tavalla Tyrväistä kuin myös Vesalaista. Onko Tyrväisen edun mukaista, että yhdistyksen puheenjohtaja ottaa näin vahvasti kantaa, vaikka tapaus on viety jo jatkoselvitykseen?

Kansanedustajanakin toimivan Wallinheimon Twitter-tilillä ei ole otettu runkosarjan aikana mihinkään muuhun yksittäiseen sikailuun ennakkoon kantaa, vaikka tällä kaudella Liigassa on nähty yli kymmenen ottelun pelikieltoihin johtaneita tilanteita.

Miksi nyt?

– Poliitikon luottamustoimiin kuuluu myös muutakin kuin pelkkää politiikkaa tai eduskuntaa. Yksi haastavimmista tehtävistä on olla jääkiekkoilijoiden pelaajayhdistyksen puheenjohtaja. On oltava sekä vahingon kohteena olevan että vahingoittavan puolella. Tässäkin pätee hyvä sääntö. Pelaajan pitäisi saada harjoittaa ammattiaan normaalisti ilman ylimääräistä pelkoa, Wallinheimo kommentoi maanantaina Facebookissa.

Henri Havusela


500% talletusbonus – 10€ talletuksella 60€ pelirahaa!

  1. Avaa pelitili Nordicbetille alapuolen napista.
  2. Talleta vähintään 10 euroa.
  3. Saat pelitillesi heti 60€ pelirahaa vedonlyöntiin (maksimibonus 50€)

Perjantaina liigassa JYP - HPK! Lunasta talletusbonus!