Jyväskylän JYP koki monella tapaa kovia eilen pelatussa viidennessä puolivälieräottelussa.

Joukkue hukkasi käsittämättömästi 5–0- ja 6–2-johdon ja hävisi HIFK:lle jatkoajalla maalein 6–7.

Kun voitto vaikutti ottelun puolivälissä 6–2-tilanteessa jo lähes varmalta, JYP löysäsi puolivahingossa jalkaa kaasulta ja suorastaan pyysi HIFK:n mukaan voittotaisteluun. Osansa tappiosta saa ottaa piikkiinsä myös epävarmasti torjunut maalivahti Juho Olkinuora.

Moni odotteli eilen Hippoksella, että JYPin päävalmentaja Marko Virtanen olisi vaihtanut viimeistään kolmanteen erään maalille Eetu Laurikaisen. Virtanen on kuitenkin päätynyt tähän ratkaisuun vasta tänään Helsingissä pelattavan kuudennen ottelun alla.

Ikään kuin tappiossa ei olisi ollut tarpeeksi sulattamista, JYP menetti myös pudotuspelien parhaan pistemiehensä Jani Tuppuraisen sairastuvalle. Tuppurainen loukkaantui ottelun kolmennessa erässä, kun HIFK:n puolustaja Saku Salmela nappasi taklaustilanteessa Tuppuraisen niskasta kiinni ja pamautti tämän pään voimalla pleksiin.

Tuppurainen pelasi ottelun loppuun, muttei pysty pelaamaan tänään. Tuppurainen on kasannut pudotuspeleissä tehot 0+7. Hänen tilallaan pelaa tänään Henri Kanninen.

Salmela puolestaan odottaa kurinpitäjien päätöstä kolttosestaan eikä ole illan ottelun kokoonpanossa. Hänet korvaa Miikhali Teppo.