HELSINKI. HIFK:n ja JYPin välisestä Liigan puolivälieräsarjasta on tulossa odotetun tasainen ja kuuma taistelu. Joukkueiden välinen taistelu kulminoituu tällä hetkellä HIFK:n agitaattorin Micke Åstenin ja JYPin järkälemäisen puolustajan, Nolan Yonkmanin väliseen kahnaukseen.

Kaksikko otti eilen perjantaina monta kertaa yhteen kaukalossa.

– Jotain se tuli siinä sanomaan. Ehkä hänen roolinsa on sitten tulla sanomaan, Åsten kuittasi pelin jälkeen.

Mikä sinun oma roolisi sitten on?

– Kaikenlainen puuhastelu. Sitä tämä toistaiseksi on itseltäni ollut. Puuhastelua, Åsten sanoi.

Åsten on turhan vaatimaton. Hän ja hänen ketjunsa olivat HIFK:lle myös pelillisessä mielessä avuksi perjantain ottelussa, vaikka JYP hakikin Helsingistä 2-1-jatkoaikavoiton ja tasoitti ottelusarjan tilanteeksi 1-1.

– Pelasimme ketjuna ihan hyvin. Pystyimme luomaan maalipaikkoja, mutta se on ihan sama monta niitä on, jos maalisarakkeessa on nolla. Pitäisi ruveta laittamaan kiekkoja verkkoonkin. Huomenna on seuraava mahdollisuus ja me käydään hakemassa voitto Jyväskylästä, Åsten vannoi.

Sarja alkoi perjantaina lämmetä Helsingissä. Ensimmäinen osaottelu keskiviikkona Jyväskylässä oli vielä tunnustelua.

– Tuomarit vetivät kyllä käsijarrua päälle parhaansa mukaan, mutta ehkä tässä pelissä oli silti vähän enemmän sitä kuin siellä Jyväskylässä. Se oli vielä aika tunnusteleva matsi, Åsten linjasi.

Sarja alkaa nyt tavallaan alusta. Molemmilla on yksi voitto.

– Sarja muuttuu nyt paras viidestä-sarjaksi ja kolmella voitolla pääsee jatkoon. Ei siinä mitään, huomenna käydään hakemassa voitto, Åsten sanoi viitaten tänään lauantaina käytävään ottelusarjan kolmanteen otteluun.

Ville Hirvonen

@hirvonenville