HIFK:lle surkeita uutisia pudotuspelien alla – tärkeän hyökkääjän pelikielto pysyy voimassa

© Kuva: Juha Tamminen

Helsingin IFK:n hyökkääjä Juhani Tyrväinen sai runkosarjan lopulla kuuden ottelun pelikiellon lyötyään Kärppien Kristian Vesalaista poikittaisella mailalla laitakahinassa.

Ottelun aikana Tyrväinen sai tempustaan vain kahden minuutin jäähyn, mutta tapaus aiheutti kohun noustuaan julkisuuteen sosiaalisen median kautta. Tämän seurauksena Liigan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi vei tapauksen kurinpitokäsittelyyn.

Kurinpitoryhmän mukaan Tyrväisen teko oli tahallinen ja siitä aiheutui merkittävä vakavan loukkaantumisen riski. Tyrväinen valitti tuomiostaan Urheilun oikeusturvalautakuntaan, joka pysyi Liigan kurinpitoryhmän kannalla. Lautakunnan mukaan Tyrväinen iski Vesalaista tarkoituksellisesti poikittaisella mailalla ja aiheutti tälle merkittävän riskin vakavan polvivamman syntymiseen.

Tyrväinen on kärsinyt pelikiellostaan kolme ottelua, ja kärsii jäljellä olevat kolme ottelua puolivälieräsarjassa JYPiä vastaan. Tyrväinen on siis pelikelpoinen sarjan neljännessä ottelussa 26. maaliskuuta.